Sayfalar

23 Aralık 2016 Cuma

KOMBİ BAKIMI NEDEN YAPILIR?

Neden kombi bakımı yaptırmalıyım?

Günümüzde doğalgazı olan şehirlerin bireysel ısınma ve sıcak su temini için kullanılan kombi cihazları bakımlarının yapılması avantajlarınıda beraberinde getiririr.
Kombi bakımının avantajlarıda şu şekilde sıralayabiliriz.
  1. Can güvenliği,
  2. Mal güvenliği,
  3. Enerji tasarrufu,
  4. Kombide oluşacak arızaları önceden tespit edilip, daha yüksek maliyetli arızalara sebebiyet verilmemesi.
  5. Kombinizin ömrünün uzaması.
Genellikle kombi bakımı kullanıcılar doğalgaz tasarrufu açısından düşünmektedirler. Kombi bakımı yaptırdıktan sonra doğalgaz faturasında fazla bir değişiklik olmadığını görünce kombi bakımının faydalı olmadığı kanaatine varırlar. Bu kesinlikle yanlıştır. Çünkü
  1. Kombiniz bakımdan öncede yeterli derecede verimli çalışıyor olabilir.
  2. Farklı hava sıcaklıklarından dolayı doğalgaz sarfiyatının düşüp, düşmediğini hesaplamanız mümkün olmayacaktır. Örneğin; hava sıcaklığı 10 derecede iken tüketim farklı 7 derecedeyken tüketim farklı olacaktır.
  3. Evde kullandığınız peteklerin hepsi bakımdan önce ve sonra kullanılıp, kullanmadığınız tespiti zor olacaktır.
Öncelikle kombi bakımının sadece doğalgaz tasarrufu yapılması için değil, bizim sağlığımız açısından önemin altını çizmemiz gerekir. Doğalgaz sarfyatında düşüş olmadı diye kombinizi gelecek sonbaharda bakımını yaptırmayı ihmal etmeyelim. Kombideki fark edemediğiniz olası arıza ve kaçaklar kullanıcı tarafından görülmeyebilir. Kombinizde problem olup, olmadığını ancak, yetkili servisler tarafından kesinlik kazanır. Kombinin en ufak bir arızasında dahi can ve mal kaybına neden olabilir. Kombiniz sağlam olabilir, yeni olabilir, hiç arıza yapmamış olabilir, fakat arıza yapmayacağını kimse garanti edemez. En önemlisi; arıza olmadan müdahale edilmesidir. Müdahale ise önceden yaptıracağımız kombi bakımında gerçekleşir. Farkında olmadığımız kombi arıza ve kaçaklarında can ve mal kaybına neden olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder